Olej z czarnuszki

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.96748
Producent: -
Kod produktu: Ol.czarn

Opis

OLEJ Z CZARNUSZKI

INCI: Nigella Sativa Seed Oil

Data ważności: maj 2021 r.,

Kraj pochodzenia: Maroko

Skład: 100% olej z czarnuszki (Nigella sativa) - Złoto Faraonów

Olej z czarnuszki nierafinowany, tłoczony na zimno.

Posiada szerokie działanie pielęgnacyjne.  Idealnie nadaje się jako środek pielęgnacyjny całego ciała, a także do skóry głowy, korzystnie wpływa na kondycję włosów i paznokciStosując regularnie już po kilku tygodniach można zauważyć pierwsze efekty. Olej jest lekki i ma wyrazisty zapach, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustej warstwy. Doskonały do każdego rodzaju skóry, w szczególności cery suchej, dojrzałej, trądzikowej i z problemami skórnymi.. Rewelacyjnie nawilża, wygładza i ujędrnia, wnika w głębokie partie skóry i odżywia ją od środka oraz poprawia jej koloryt.

Naturalny olej z czarnuszki wykazuje działanie przeciwzmarszczkowo, poprawiaja jędrność skóry i owal twarzy. Idealny po kąpieli słonecznej, regeneruje naskórek i łagodzi ewentualne skutki zbyt długiego przebywania na słońcu, takie jak oparzenia, przesuszenia, podrażnienia skóry.

Pomaga w zwalczaniu trądziku łojotoju AZS, łuszczycy, wyprysków i grzybicy, oczyszcza pory, pomaga zabijać bakterie i zapobiegać powstawaniu nowych. Działa łagodząco na podrażnienia oraz drobne niedoskonałości skórne takie jak wypryski, stany zapalne, zaczerwienienia. Łagodzi objawy alergii skórnych.

Posiada właściwości antybakteryjne, przeciwzapalne oraz przeciwgrzybiczne dlatego też polecany jest do stosowania na skórę szczególnie narażoną na tego typu dolegliwości ( stopy, dłonie )

Wmasowywanie oleju z czarnuszki pomaga usunąć objawy łupieżu i nawilżyć przesuszoną skórę głowy. Nakładany regularnie na całą długość włosów podczas zabiegu olejowania, sprawia, że włosy stają się błyszczące i odżywione.  

Olej z czarnuszki siewnej Ecoflores jest produktem wysokiej jakości. Tłoczony na zimno, nierafinowany.

Jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych - kwasy linolowego oraz oleinowego oraz witaminy E, beta karotenuu oraz mikroelementów i przeciwutleniaczy, które działąją odmładzająco. Dodatkowo działa antyoksydacyjnie i neutralizuje działanie wolnych rodników.

Stabilny w recepturach kosmetycznych.

Olej z nasion czarnuszki siewnej może być stosowany bezpośrednio na skórę jako środek pielęgnacyjny lub występować jako dodatek w różnego rodzaju recepturach. Dodany do gotowych kosmetyków wzbogaci je i wzmocni ich działanie pielęgnacyjne. 

Zastosowanie oleju z czarnuszki

- bezpośrednio na skórę całego ciała

- jako środek do olejowania włosów

- jako dodatek do kremów, balsamów

- dodatek do masek do włosów

-  dodatek do maseczek do twarzy i ciała

- dodatek do peelingów

- dodatek do kąpieli 

Sposób użycia: niewielką ilość oleju rozprowadzić na oczyszczoną skórę lub włosy i wmasować.

Przechowywanie: po otwarciu należy przechowywać w chłodnym miejsci, np. w lodówce. Pod wpływem niskiej temperatury może wytrącić się osad, a olej stężeć co jest naturalnym i odwracalnym procesem.

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mrożona Malina przepis na suflet kąpielowy Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl