OLEJ AVOCADO

Co to jest ?

Nie bez powodu już Aztekowie nazwali avocado "masłem boga". Jest to jeden z najbardziej wartościowych darów natury. Specjalnie dla Ciebie sprowadziliśmy prosto z Hiszpanii ten bogaty we właściwości złoty płyn, zwany olejem siedmiu witamin byś w domowym zaciszu mogła rozkoszować się efektami jego stosowania.
Moc awokado przeciw starzeniu się skóry.
Wyciskany jest z miąższu owocu avocado i nazywany olejem siedmiu witamin. Jest bardzo gęstym olejem, w niskich temperaturach może przybierać wręcz żelową konsystencję.

Skład i Właściwości:

Olej z Awokado, zwany również olejem z miąższu z Awokado to w 100% naturalny rafinowany olej. Pochodzi prosto z gorącej Hiszpanii i z powodu rafinacji nie posiada zapachu.
W składzie oleju z avocado znajdziemy: kwas oleinowy, kwas linolowy, kwas palmitynowy, kwas stearynowy, kwas linolenowy, lecytynę, sole mineralne, fitosterole, skwalen, witaminy: A, B, D, E, H, K, PP.
Olej awokado ma wiele zastosowań. Dobrze sprawdzi się w każdym wieku przy każdym typie cery. Może być z powodzeniem używany przez małe dzieci, kobiety, mężczyzn i osoby starsze. Każda skóra odnajdzie w jego właściwościach coś dla siebie. Jest idealny dla skóry suchej, borykającej się z egzemą, a także posiadającej pierwsze oznaki starzenia. Znany jest głównie ze swoich bogatych właściwości przeciwalergicznych, łagodzących i nawilżających, świetnie więc nadaje się dla alergików i wrażliwców. Osoby borykające się z problemami skórnymi takimi jak egzemy, atopia czy łuszczyca na pewno odnajdą w nim sprzymierzeńca w walce z tymi dolegliwościami. Sprawnie załagodzi podrażnienia po depilacji czy lekkie poparzenia słoneczne.

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• odżywia nawet najbardziej przesuszoną skórę
• dostarcza całemu ciału wartości odżywczych, witamin i minerałów
• łagodzi podrażnienia i natłuszcza skórę
• wspomaga walkę z bólami artretycznymi i reumatycznymi
• pomaga w leczeniu egzemy i łuszczycy
• znany jest z bardzo szybkiego wchłaniania i nie pozostawiania tłustej warstwy
• idealnie sprawdza się do pielęgnacji delikatnej skóry wokół oczu, na szyi i dekolcie
• jeśli naszym problemem są wypadające i słabe włosy to olej avocado na pewno temu zaradzi
• ma działanie przeciwalergiczne
• świetnie sprawdza się do olejowania włosów gdyż sprawia, że włosy stają się błyszczące, oraz zamyka pory
• może być stosowany do masażu całego ciała
• dodanie odrobiny do kremu lub maseczki wzbogaca wartości pielęgnacyjne
• kilka kropli możemy wcierać w przesuszone dłonie i skórki wokół paznokci
• polecany do stosowania zamiast kremu do twarzy
• wcierany w skórę głowy wzmacnia włosy i nawilża je od cebulek aż po końce, wspomaga walkę z łupieżem i łuszczycą
• doskonale goi płytkie zranienia i ubytki skóry, łagodzi podrażnienia
• chroni skórę przed utrata wody
• posiada naturalny filtr ochronny
• chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewnętrznych
• dzięki zawartości skwalenu ma działanie przeciwolnorodnikowe, bakteriobójcze i przeciwgrzybicze
• pielęgnuje skórę dojrzałą gdyż ma właściwości przeciwzmarszczkowe
• regularnie wsmarowywane w skórę na stopach zmiękczy ją i zapobiegnie przesuszeniu

Jak używać?

Olej ze względu na swoją gęstość nie jest polecany dla osób ze skórą tłustą, gdyż w nadmiernym stosowaniu może powodować zapychanie i powstawanie zaskórników, więc osoby z tym typem cery powinny stosować go rzadziej i w mniejszej ilości . Nie powinny rezygnować z niego całkowicie.
Wmasowywany w całe ciało pięknie wygładzi i odżywi całe ciało. Masaż w asyście oleju avocado wykonany po gorącej kąpieli ułatwi wchłoniecie wszystkich dobroczynnych składników.
Świetnie sprawdzi się w wypadku osób z suchą i łuszczącą się skórą, które potrzebują dodatkowego nawilżenia.
Jeśli wklepiemy troszkę oleju pod oczy, rano obudzimy się bez worków i cieni w tych okolicach.
Podobnie jak olej Arganowy i Olej avocado jest popularny w metodzie olejowania włosów. Olejem polewamy włosy na sucho i pozostawiamy na kilka godzin. Po tym rytuale wszystko dokładnie zmywamy szamponem.

Ciekawostki:

Drzewa, na których rośnie avocado bardzo nie lubią zimna, dlatego można je uprawiać tylko w bardzo ciepłym klimacie. Swoją zieloną barwę zawdzięcza zawartości chlorofilu.

Przeznaczenie:

Skóra wrażliwa, sucha i odwodniona, atopowa, delikatna
Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl