Olej Macadamia - rafinowany

Co to jest?
Każda z nas w mniejszym lub większym stopniu boryka się ze znienawidzoną pomarańczową skórką. Niewielka ilość kobiet może pochwalić się gładką, jędrną skórą, na pupie, udach i pośladkach, która byłaby wynikiem dobrych genów. My, kobiety specjalizujemy się w wiedzy na temat cellulitu i zrobimy wszystko by się go pozbyć. Olej macadamia to "must have" w drodze do jędrnej skóry.
Pogromca pomarańczowej skórki.
Orzechy makadamia, dzięki zawartości aż 75% tłuszczu, mogą być wykorzystywane do produkcji oleju o wyjątkowo bogatych właściwościach. Te smaczne orzechy możemy znaleźć w Australii, która jest jednocześnie ich największym producentem. Rosną one na wiecznie zielonych, wysokich drzewach. Po okresie ok 30 tygodni, kiedy owoce dojrzeją, spadają na ziemię, są zbierane i mogą być wykorzystywane na 2 sposoby. Mogą trafić do nas jako chrupiący przysmak lub jako olej, którego bogactwo możemy zamknąć w szklanej buteleczce. Z racji coraz większej popularności tego złotego płynu, macadamię zaczęto uprawiać również na terenach północno-środkowej części Oceanu Spokojnego, Hawajach oraz wschodnio-południowej Afryce.
Olej macadamia jest sławny głównie dzięki swoim właściwościom antycellulitowym, mocno uelastycznia i ujędrnia skórę. Jeden z nielicznych olejów, który jest polecany dla każdego typu skóry – każdy znajdzie w nim coś dobrego dla siebie. Jest tłusty, ale dobrze się wchłania, ma złoty kolor. Nierafinowany posiada orzechowy zapach, natomiast olej oferowany przez Nacomi jest olejem rafinowanym, co oznacza, że nie posiada zapachu i został pozbawiony wszystkich zanieczyszczeń, które mogą pojawić się w procesie wytwarzania złotego płynu.

Skład i Właściwości:
Olej z orzechów makadamia to w 100% naturalny produkt, rafinowany, przelany do szklanej buteleczki. Oferujemy go w 3 pojemnościach - 30, 50 i 100 ml. Można też zaopatrzyć się w wersję z wygodnym dozownikiem.
Olej z orzechów macadamia to sprzymierzeniec w walce z uszkodzeniami skóry i rozstępami. Jak każdy olej, świetnie sprawdza się przy masażach i do wcierania w końcówki włosów. By zadbać o naszą skórę i jej krążenie możemy wcierać go w całe ciało dostarczając skórze witamin oraz składników mineralnych (witaminę A, witaminy z grupy B ( B1, B2, B3 ) oraz witaminę E, skwalen. lecytynę, fenole) . Macadamia jest wyjątkowo bogaty w kwas oleopalmitynowy (omega 7), który naturalnie występuje w naszej skórze i dzięki temu działa skutecznie jako przeciwutleniacz.

Właściwości i zastosowanie w kosmetyce:
• działa ochronnie na włosy
• poprawia elastyczność skóry
• doskonale łagodzi podrażnienia po opalaniu, utrwala opaleniznę, a użyty w trakcie opalania nadaje skórze ładny orzechowy odcień
• świetnie nawilża i odżywia skórę
• regeneruje zniszczone, zmęczone i przesuszone włosy
• idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów, balsamów, odżywek i masek
• świetny do masażu relaksującego, leczniczego lub modelującego sylwetkę
• polecany do stosowania samodzielnego na zwilżoną skórę twarzy
• właściwości oleju macadamia pomagają zwalczać krostki, blizny i przebarwienia
• rewelacyjnie regeneruje wyschnięte dłonie, jednocześnie pielęgnując skórki
• dzięki temu, że szybko się wchłania, jest bardzo wdzięczny w celu nawilżania skóry całego ciała
• likwiduje zaczerwienienia i podrażnienia
• świetnie sprawdzi się w pielęgnacji skóry dojrzałej i starzejącej się
• nadaje skórze sprężystość i działa przeciwzmarszczkowo
• Olej makadamia mogą go stosować również dzieci i niemowlęta
• wspomaga również walkę z cellulitem i rozstępami, także w czasie ciąży

Jak używać?
Olej Makadamia może stosować cała nasza rodzina od najmłodszych po osoby dojrzałe, bez względu na płeć.
Jest delikatny, możemy wklepywać go w twarz, całe ciało, a także wcierać w końcówki włosów.
Świetnie sprawdzi się w walce z pomarańczową skórą, stosowany regularnie, połączony z dietą i ćwiczeniami, pozwoli pozbyć się jej na zawsze.
Można wmasowywać go w ciało podczas kąpieli słonecznych, dzięki czemu nasza skóra nabierze ładnego kolorytu. Zastosowany po przedawkowaniu opalaniu, złagodzi podrażnienia i ukoi wysuszoną skórę.
W zależności od potrzeb i kondycji naszej skóry możemy używać go w codziennej pielęgnacji lub kilka razy w tygodniu jako uzupełnienie naszych regeneracyjnych zabiegów.

Przeznaczenie:
Skóra z oznakami cellulitu, sucha, zwiotczała, działa łagodząco po kąpielach słonecznych
Skóra twarzy, ciała, włosy, paznokcie.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl