OLEJ CANOLA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

OLEJ CANOLA

Data ważności: listopad 2020 r., grudzień 2020 r. 

INCI: Brassica Campestris Oleifera Oil

Kraj pochodzenia: Hiszpania

Rodzaj oleju rzepakowego o przeznaczeniu kosmetycznym pozyskiwany z nasion rośliny Brassica napus lub Brassica campestris. Choć znany i popularny w kuchni, jest nie doceniany i niezauważany w kosmetyce. Jednak wiele gotowych preparatów kupowanych w drogeriach, posiada w swoim składzie właśnie ten olej.

Olej Canola otrzymywany z kanadyjskiej odmiany rzepaku jest olejem tłustym, bogatym. Ma korzystny wpływ na organizm i szerokie zastosowanie w kosmetyce. Zawiera witaminę E(tokoferole), Beta- karoten, witaminę K, a także fitosterolę, dzięki tym składnikom ma silne działanie łagodzące oraz przeciwzapalne.. Canola zawiera także kwas oleinowy, z kolej tradycyjny rzepak zawiera kwas erukowy- jest to  związek z grupy kwasów tłuszczowych omega-9, To bogate źródło kwasu GLA (gammalinolenowego), który odpowiada za elastyczność skóry i opóźnienie pojawiania się zmarszczek oraz chroni przed działaniem czynników zewnętrznych oraz przyspiesza gojenie się skóry.

Powoduje silne odżywienie skóry ciała. Idealny do olejowania włosów suchych, porowatych, bardzo zniszczonych.  

Chroni warstwę ochronną przed wiatrem, mrozem. Polecany szczególnie do skóry bardzo suchej, popękanej, zniszczonej. Odżywia i regeneruje naskórek, sprawiając, że cera odzyskuje blask, gładkość i zdrowy koloryt. Tworzy na powierzchni skóry film, który zapobiega odparowywaniu wody z powierzchni oraz utracie wody z naskórka, wnika w głębsze warstwy skóry i doskonale nawilża, zmiękcza i wygładza skórę. Dodatkowo neutralizuje wolne rodniki, zapobiegając starzeniu się skóry.

Olej canola może być bezpiecznie stosowany przez kobiety w ciąży. Ze względu na swoje łagodne działanie, brak substancji o działaniu alergicznym czy drażniącym delikatny dziecięcy naskórek polecany do kosmetyków dla dzieci i niemowląt.

Doskonały zarówno jako środek do masażu, składnik innych kosmetyków oraz dodatek do kąpieli – 1 łyżka oleju Canola dodana do kąpieli sprawi, że skóra stanie się gładka i nawilżona.

Olej rzepakowy ( Canola) często jest składnikiem mydeł na zimno.

Olej Canola Ecoflores jest olejem o przeznaczeniu kosmetycznym.

Zastosowanie :

- Masaż – w czystej postaci lub z dodatkiem innych olejów

- Olejowanie włosów – na sucho lub na mokro

- Dodatek do gotowych kosmetyków ( kremów, balsamów, masek do włosów)

- Składnik domowych masek do twarzy i włosów

- Dodatek do kąpieli

- Kosmetyk do masażu dla dzieci i niemowląt – alternatywa sklepowych oliwek dla dzieci.

- Składnik mydeł na zimno 

Dodatkowe informacje :

Tłoczony na zimno

Rafinowany

Przeznaczenie : kosmetyczne

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Nie wystawiać na bezpośrednią ekspozycję słoneczną.

Olej sprzedawany jest w plastikowej butelce lub plastikowym kanistrze. Szklana butelka widoczna na zdjęciu nie jest częścią oferty.

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

 

Mydła na zimno Poradnik

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl