Olej kokosowy NIERAFINOWANY VIRGIN ze Sri Lanki

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.97394
Producent: -
Kod produktu: Ol.KOKO.VIR

Opis

Olej kokosowy NIERAFINOWANY VIRGIN ze Sri Lanki

INCI: Cocos Nucifera Oil

Data ważności: 2020-07-09

Pochodzenie : Sri Lanka, pakowany przez Ecoflores

Olej kokosowy nierafinowany Virgin  pochodzi ze Sri Lanki, z ekologicznych, certyfikowanych upraw, ściśle kontrolowanych pod względem prawidłowości stosowanych praktyk związanych z ekologiczną i organiczna uprawą palm kokosowych. Tłoczony na zimno ze świeżego miąższu orzecha, zachowuje maksimum wartości odżywczych i pielęgnacyjnych.

Bogaty w witaminy z grupy B, kwas lurynowy oraz witaminę E doskonale sprawdza się jako kosmetyk do twarzy i ciała przeznaczony do codziennej pielęgnacji. Działa nawilżająco, natłuszczająco, pielęgnuje suchą, zniszczoną skórę, sprawiając, że staje się rozjaśniona i odświeżona. Doskonały również jako naturalny, kosmetyk do pielęgnacji ciała dla niemowląt i małych dzieci. Nie zawiera konserwantów, ani substancji, które mogłyby wywołać podrażnienia i alergie skórne.

Olej w temperaturze pokojowej do około 20 st. C zachowuje konsystencję stałą. W wyższej temperaturze przyjmuje postać płynną.

Wskazane przechowywanie w temperaturze pokojowej, w zacienionym miejscu, nie narażonym na działanie promieni słonecznych.

Posiada piękny zapach kokosa. Bardzo dobrze komponuje się z innymi składnikami kosmetycznymi, tworząc bogate w witaminy, odżywcze kosmetyki do pielęgnacji całego ciała.

Szczególnie polecany w kosmetyce do stosowania w czystej postaci jako balsam do ciała, olej do masażu ciała, a także jako środek pielęgnacyjny do olejowania włosów.

Zastosowanie :

- aromatyczny olej do masażu ciała stosowany w czystej postaci

- środek do olejowania włosów

- dodatek do maseł, balsamów, kremów

- dodatek do masek do twarzy, ciała i włosów

- dodatek do peelingów

- nawilżający i natłuszczający dodatek do kąpieli

- dodatek do kul kąpielowych

 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

 

Mydła na zimno Poradnik

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl