OLEJ Z PESTEK MALIN

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 3.41668
Producent: -
Kod produktu: Ol.mal

Opis

OLEJ Z PESTEK MALIN NIERAFINOWANY

INCI: Rubus Idaeus Seed Oil

Data ważności: 2020-06, 2020-08

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

Olej z pestek malin jest olejem o niezwykłych właściwościach pielęgnacyjnych. Posiada silne działanie  nawilżające, regenerujące i przeciwzmarszczkowe. Olej ten w swoim składzie zawiera bogactwo witaminy E oraz A, w szczególności karotenoidy działające odmładzająco i odświeżająco na skórę. Poprawiają, wyrównują koloryt i kondycję naskórka. Olej z nasion malin jest również bogaty w kwasy tłuszczowe omega 3, omega 6 oraz kwas elagowy odpowiedzialny za działanie przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe. Olej z malin posiada w swoim składzie naturalne filtry UV, z tego powodu może być stosowany jako dodatek do kremów na dzień. Należy jednak pamiętać, że naturalne filtry UV nie są tak skuteczne i stałe w ochronie skóry jak filtry zawarte w kremach do opalania. Dlatego, nie jest zalecane stosowanie czystego oleju z malin zamiast olejku do opalania.

Olej z malin ma silne działanie antyoksydacyjne, łagodzące i regenerujące. Właśnie ze względu na swoje zalety jest polecany osobom o cerze skłonnej do spękań, suchej, zniszczonej lub podrażnionej zabiegami kosmetycznymi lub słońcem.

Olej z nasion malin jest niezwykle lekki, aksamitny, doskonale się wchłania, nie zatyka porów. Dzięki tym zaletom doskonale spełni swoje zadanie jako środek pielęgnujący dla skóry z problemami typu trądzik, wypryski, cera mieszana i tłusta.

Olej z malin Ecoflores może być dodawany do kremów, balsamów, maseczek i peelingów jako środek wzbogacający kosmetyki ale również polecany jest do stosowania bezpośrednio na skórę zamiast kremu do twarzy.  Niewielka ilość delikatnie wklepana pod oczy spełni zadanie jako pielęgnacyjny krem przeciwzmarszczkowy. Olej z malin może być stosowany jako krem na dzień pod makijaż.

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil

Właściwości :

- nierafinowany

- tłoczony na zimno

- posiada delikatny zapach i żółtawą barwę.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie oleju w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym, mlecznym, matowym. 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mrożona Malina przepis na suflet kąpielowy Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl