OLEJ Z PESTEK DZIKIEJ ROŻY NIERAFINOWANY ZIMNOTŁOCZONY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,00 zł 19.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: Ol.dzika. róż

Opis

OLEJ Z PESTEK DZIKIEJ RÓŻY NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO

INCI: Rosa Canina Seed Oil

Data ważności: 2020-09

Wyprodukowany w UE na zlecenie Ecoflores.

Olej z dzikiej róży jest jednym z najcenniejszych olejów. Tłoczony na zimno, nierafinowany zawiera bogactwo witamin C, E, A, kwas trans – retinowy odpowiedzialny za odbudowę naskórka, Beta -karoten a także kwasy omega 3 i omega 6.

Olej głównie przeznaczony jest do skóry ze skłonnością do zmarszczek, suchej, zmęczonej wpływem czynników środowiskowych oraz opalaniem. Działa dobroczynnie na skórę regenerując ją, odżywiając i nawilżając. Ma działanie odświeżające, odbudowujące naskórek, dzięki temu cera staje się gładsza, odżywiona i lśniącą.  Jedną z głównych zalet oleju z dzikiej róży jest jego zdolność do niwelowania przebarwień, plam wywołanych zmianami pigmentacyjnymi. Regularne stosowanie oleju z dzikiej róży sprawia, że skóra staje się jaśniejsza, pełna blasku, bardziej wypoczęta.

Olej z dzikiej róży jest doskonałą bazą do produkcji własnych kosmetyków naturalnych – kremów, balsamów, masek do twarzy, peelingów do ciała.

Można go również stosować samodzielnie zamiast kremu do twarzy na dzień i na noc lub jako dodatek do gotowych kremów i balsamów do twarzy i ciała.

Właściwości :

- nierafinowany

- tłoczony na zimno

- posiada delikatny zapach.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie oleju w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w ciemnym, plastikowym opakowaniu.

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mrożona Malina przepis na suflet kąpielowy Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl