Wosk Sojowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 8,00 zł 8.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.99739
Producent: -
Kod produktu: WSOJOWY

Opis

Wosk sojowy C3

INCI: Hydrogenated Soy Vegetable Oil

Data ważności: grudzień 2021 r. 

Miejsce pochodzenia surowca: Ameryka

Miejsce produkcji: Unia Europejska

Zastosowanie: kosmetyczne, produkcja świec dekoracyjnych

Naturalny wosk roślinny przeznaczony do produkcji świec zalewanych w naczyniu. Z wosku sojowego Ecoflores można wykonać świece dekoracyjne, jak również świece o przeznaczeniu kosmetycznym do masażu.

Świece do masażu na bazie wosku sojowego mogą zawierać jedynie wosk sojowy lub być wzbogacone masłami do ciała takimi jak masło shea, masło kakaowe, masło mango, masło awokado, oleje bazowe itd.

Wosk sojowy jest całkowicie naturalny, bez sztucznych dodatków.

Temperatura rozpuszczania około 60 – 70 st. C

Nie zaleca się przegrzewania wosku ze względu na utratę jego najlepszych właściwości fizyko- chemicznych. Nadmierne podgrzanie (przegrzanie) może doprowadzić do pękania wosku w gotowej świecy lub powstanie przebarwień. Takie zmiany nie wpływają na jakość świecy pod względem skuteczności  jej stosowania, a jedynie na walory estetyczne.

W przypadku świec dekoracyjnych można dodawać barwniki i zapachy przeznaczone do świec parafinowych.

W przypadku produkcji świec do masażu należy stosować olejki eteryczne lub kompozycje zapachowe o przeznaczeniu kosmetycznym – sugerowana ilość dodawanego zapachu do 5 % masy całkowitej.


Przepisy na mydełka

 

Zimowa świeca do masażu przepis Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl