Wosk Laurowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 16,00 zł 16.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 4.98077
Producent: -
Kod produktu: WLaur

Opis

WOSK LAUROWY

INCI: Myrica Pubescens Fruit Wax 

Data ważności: 12 kwietnia 2021 r. 

Zastosowanie: kosmetyczne

Kraj pochodzenia: USA

Wosk laurowy otrzymywany z owoców  drzewa laurowego Myrica Pubescens w wyniku wodnej ekstrakcji.

Wosk laurowy kosmetyczny ma charakterystyczny zielony kolor i lekki, egzotyczny zapach drzewa laurowego.

Jest twardy i kruchy. Ma dość niską temperaturę topnienia – około 35 – 40 st.C

Doskonały jako dodatek do produkcji kosmetyków naturalnych takich jak balsamy, kremy, masła do ciała, świece do masażu, mydła, kosmetyki do włosów.

Olej laurowy doskonale łączy się w większością wosków naturalnych zarówno roślinnych, pszczelich jak i mineralnych. Jest kompatybilny z wszelkimi olejami i tłuszczami kosmetycznymi.

Nadaje się do kosmetyków naturalnych, zapewniając kremowość oraz uczucie komfortu na skórze. Posiada właściwości pielęgnacyjne, zatrzymując wodę w głębszych warstwach naskórka oraz wygładzające.

Może być stosowany jako zamiennik wosku pszczelego, do kosmetyków wegańskich, bez użycia substancji pochodzenia zwierzęcego.

Ceniony w produkcji mydeł na zimno. Posiada wysoką wartość  saponifikacji  210 – 240.

W zależności od użycia wosku laurowego w recepturze, można uzyskać różną twardość mydła oraz jego kremowość. Wpływa również na wysoką jakość mydła, podnosząc jego walory użytkowe, odżywcze  i pielęgnacyjne.

Wosk laurowy Ecoflores pochodzi z upraw ekologicznych, na których nie używane są pestycydy w środkach ochrony roślin. 


Przepisy na mydełka

 

Zimowa świeca do masażu przepis Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl