Wosk Carnauba

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,00 zł 4.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: WCARNAUBA

Opis

WOSK CARNAUBA

INCI: Copernicia Cerifera Cera

Data ważności: grudzień 2020 r.

Zastosowanie: kosmetyczne

Wyprodukowany w Brazylii.

Wosk Carnauba (Cera Carnaub) Naturalny wosk roślinny, pozyskiwany z palmy Copernicia cerifera rosnącej w Brazylii. Jest woskiem twardym, kruchym o wysokiej temperaturze topnienia 80-85 st. C

Doskonały jako dodatek do kremów, maseł, pomadek, balsamów i szminek. W emulsjach ma działanie emulgujące i stabilizujące. W kosmetykach posiada działanie zmiękczające, ochronne, pełni rolę filtru zatrzymującego nawilżenie w skórze. Jako składnik szminek działa nawilżająco i nabłyszczająco na delikatny naskórek ust.

Może stanowić alternatywę wosku pszczelego dla osób ze stwierdzoną alergią na produkty pszczele lub dla wegan.

Wosk ten potocznie zwany jest również: Carnuba, Karnauba, Karnuba

 


Przepisy na mydełka

 

Zimowa świeca do masażu przepis Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl