OLEJ Z DZIKIEJ RÓŻY

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 19,00 zł 19.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: Ol.dzika. róż

Opis

OLEJ Z PESTEK DZIKIEJ RÓŻY NIERAFINOWANY, TŁOCZONY NA ZIMNO

INCI: Rosa Canina Seed Oil

Data ważności: wrzesień 2020 r., styczeń 2021 r., luty 2021

Wyprodukowany w UE na zlecenie Ecoflores.

Olej z dzikiej róży (odmiana Rosa Canina) jest jednym z najcenniejszych wysokiej jakości olejów, określany “eliksirem młodości”. Charakteryzuje go wyrazisty zapach i pomarańczowy kolor, będący efektem zawartości karotenów, czyli naturalnych barwników. Olejek tłoczony na zimno, nierafinowany zawiera bogactwo witamin C, E, A, kwas trans – retinowy odpowiedzialny za odbudowę naskórka, karotenoidy (beta-karoten, likopen, zeaksantynę),  a także nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3 i omega 6. Naturalny olejek z dzikiej róży polecany do każdego rodzaju cery, w szczególności do pielęgnacji skóry suchej, skłonnej do zmarszczek, dojrzałej, z przebarwieniami, naczynkowej, zmęczonej wpływem czynników środowiskowych oraz opalaniem, a także dla osób z cerą z niedoskonałościami i trądzikową. Może być stosowany także do pielęgnacji okolic oczu, szyi, dekoltu i całego ciała. Pomimo tłustej konsystencji nie zatyka porów i działa lekko ściągająco, więc polecany jest także do cery tłustej, mieszanej i trądzikowej.

Dzika róża właściwości

Olej z dzikiej róży działa dobroczynnie na skórę twarzy i ciała - regeneruje ją, odżywia i nawilża. Ma działanie odświeżające, odbudowujące naskórek, dzięki temu cera staje się gładsza, odżywiona, nawilżona i lśniącą. Witaminy i kwasy organiczne mają działanie złuszczające, a witamina A w połączeniu w witamina C rozjaśnia i poprawia koloryt. Dlatego jedną z głównych zalet oleju z dzikiej róży jest to że skutecznie niweluje blizny, rozstępy, i plamy wywołane zmianami pigmentacyjnymi, dodatkowo skutecznie rozjaśnia przebarwienia. Regularnie stosowany olej z dzikiej róży rozjaśnia, wygładza zmarszczki, przywraca skórze blask i sprawia, że skóra jest bardziej wypoczęta.

Olej z nasion dzikiej róży to silny antyoksydant, chroni przed działaniem wolnych rodników, spowalnia proces starzenia się skóry, stymuluje produkcję kolagenu, regeneruje skórę zapewniając jej gładkość i elastyczność.

Ponadto olej z dzikiej róży doskonale wzmacnia naczynia krwionośne, polecany dla osób ze skłonnością do rozszerzonych i pękających naczynek. Przyspiesza gojenie się ran i zapobiega tworzeniu się blizn. Olej z owoców dzikiej róży jest doskonałą bazą do produkcji własnych kosmetyków naturalnych – kremów, balsamów, masek do twarzy, peelingów do ciała.

Jak stosować?

Naturalny olej z dzikiej róży może być stosowany bezpośrednio na skórę twarzy i ciała, wystarczy zaaplikować kilka kropli na twarz i delikatnie wmasować. Jednak olejek dzięki zawartości kwasów tłuszczowych i innych cennych składników znajduje zastosowanie również jako dodatek do gotowych kremów i balsamów do twarzy i ciała oraz kosmetyków DIY.

Polecamy również stosować olejek z dzikiej róży do pielęgnacji włosów, doskonale nawilża włosy, nadając im elastyczność i sprężystość, dodatkowo odżywia cebulki i łagodzi stany zapalne skóry głowy.

 

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie olejku w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej z dzikiej róży sprzedawany jest w ciemnym, plastikowym opakowaniu.

 W przypadku wyboru opcji opakowanie Eco: 100 ml oleju w szklanej butelce z plastikową nakrętką, Więcej szczegółów znajdziesz w artykule: https://www.ecoflores.eu/pl/n/48

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

Mrożona Malina przepis na suflet kąpielowy Ecoflores

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl