Macerat ze Spiruliny

Dostępność: w sprzedaży
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 4,00 zł 4.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: MS

Opis

MACERAT ZE SPIRULINY

INCI: Spirulina Platensis, Helianthus Annuus Seed oil, Spirulina Platensis Extract

Data ważności: lipiec 2019 r.

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

Jest jednym z najbardziej lubianych i cenionych produktów do pielęgnacji zarówno skóry jak i włosów.  Spirulina należy do rodziny alg morskich – glonów bogatych w białka, aminokwasy, minerały i witaminy. Ma dużą zawartość witaminy A, B12, E, wapnia, żelaza i fosforu niezbędnych dla zdrowia i dobrej kondycji skóry. Spirulina ma właściwości usuwania wolnych rodników dzięki czemu skóra jest bardziej jędrna, świetlista, promienna. Delikatne wklepywanie preparatów ze spiruliną pod oczy powoduje zmniejszenie obrzmień i sińców pod oczami, sprawiając, że spojrzenie staje się jaśniejsze, pełne blasku i energii.

Spirulina zawiera w swoi składzie tyrozynę oraz tokoferol i selen znane ze swoich właściwości przeciwstarzeniowych. Antyoksydanty zawarte w spirulinie  wychwytują wolne rodniki, które są odpowiedzialne za starzenie się skóry.  To sprawia, że skóra staje się niezwykle miękka i gładka. Dodatek maceratu ze spiruliny do maseczki do twarzy, wzbogaci ją i wzmocni jej działanie pielęgnacyjne. Spirulina jest dodatkowo bogata w chlorofil, który jest silnym antyoksydantem. Działa oczyszczająco i rewitalizująco, regenerująco na komórki skóry, usuwając nadmiar toksyn z naskórka.  

Spirulina jest szeroko stosowana do pielęgnacji włosów. Zawiera aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę A i beta-karoten działające dobroczynnie na cebulki włosów. Preparaty z dodatkiem spiruliny pobudzają wzrost włosów i zwalczają problemy takie jak wypadanie, osłabienie. Regularne wmasowywanie maceraty ze spiruliny w skórę głowy pobudzi cebulki włosów, a tym samym wzmocni włosy u nasady i pobudzi do wzrostu mocniejszych i zdrowszych włosów.

Stosowanie:

- Macerat możemy stosować bezpośrednio na skórę

- Jako dodatek do kosmetyków w ilości 5-15 % 

Właściwości:

- tłoczony na zimno olej słonecznikowy

- ekstrakt z arniki górskiej

- posiada delikatny zapach i  żółto-zielonkawą barwę.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie produktu w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym, mlecznym, matowym. 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl