Macerat z Nagietka, Nagietkowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 0
Producent: -
Kod produktu: MN

Opis

Macerat z nagietka

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract

Data ważności: październik 2019 r., grudzień 2020 r.

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

Długa, staranna maceracja kwiatów nagietka w czystym, tłoczonym na zimno oleju słonecznikowym dało idealne połączenie naturalnych leczniczych i pielęgnujących substancji zamkniętych w złotych kroplach maceratu.

Dobroczynne właściwości nagietka połączone z odżywczym działaniem oleju ze słonecznika. Kompozycja, która przypadnie do gustu wszystkim, którzy uwielbiają naturalne, ziołowe kosmetyki do ciała.

Macerat z nagietka jest doskonałym środkiem pielęgnacyjnym do skóry twarzy, ciała oraz włosów. Polecany jako dodatek do kremów, szamponów, balsamów lub maseł do ciała.

Jest delikatny i łagodny dla skóry, jednocześnie doskonale ją pielęgnuje i nawilża. Z powodzeniem może być również używany zamiast kremu czy balsamu w swojej czystej postaci.

Macerat nagietkowy może być luksusowym dodatkiem do mydeł wytwarzanych metodą tradycyjną. 

Nagietek jest jedną z najpopularniejszych roślin leczniczych. Nie tylko zdobi nasze przydomowe ogrody ale użycie maceratu z jego kwiatów w domowym laboratorium może sprawić, że stanie się naszym ulubionym dodatkiem kosmetycznym. Nagietek od wieków jest ze swoich właściwości leczniczych i pielęgnacyjnych. Jego działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i przeciwgrzybiczne wykorzystywane jest na szeroką skalę w przemyśle kosmetycznym i farmaceutycznym. Swoją skuteczność zawdzięcza dużej zawartości saponiny, steroli, karotenoidów a także olejków eterycznych.

Olej słonecznikowy tłoczony na zimno posiada doskonałe właściwości pielęgnujące i tonizujące. Jest idealnym kosmetykiem do pielęgnacji skóry całego ciała. Doskonale nawilża, pobudza komórki i wspomaga regenerację naturalnej warstwy lipidowej naskórka. Jest doskonałą alternatywa dla kremów, nawet w przypadku osób z cerą trądzikową. Umiarkowane nakładanie oleju ze słonecznika, nawilża naskórek, reguluje gospodarkę wodną, ogranicza nadmierne wydzielanie sebum, nie zatyka porów.

Stosowanie:

- Olej możemy stosować bezpośrednio na skórę lub włosy.

- Jako dodatek do kosmetyków w ilości 1-20 %

Właściwości:

- tłoczony na zimno olej słonecznikowy

- posiada delikatny zapach i żółtą barwę.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie produktu w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym, mlecznym, matowym. 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl