Macerat Lawendowy

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 6,00 zł 6.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Ocena: 5
Producent: -
Kod produktu: ML

Opis

Macerat z Lawendy

INCI: Helianthus Annuus Seed Oil, Lavandula Angustifolia Extract

Data ważności: sierpień 2019 r., grudzień 2019 r.

Wyprodukowano w UE na zlecenie Ecoflores

Cudownie pachnący lawendą macerat do pielęgnacji całego ciała oraz włosów. Otrzymywany poprzez długotrwałą macerację kwiatów lawendy w zimnotłoczonym oleju ze słoneczników. Zawiera w sobie lecznicze właściwości lawendy połączone z pielęgnującym działaniem oleju słonecznikowego.

Macerat lawendowy doskonale pielęgnuje skórę naszego ciała działając nawilżająco, regenerująco i wygładzająco. Może z powodzeniem być używany zamiast kremu do twarzy. Antyseptyczne działanie lawendy sprawia, ze skóra dobrze się regeneruje, jest zdrowa i gładka.

Dodatkową zaletą maceratu jest jego cudowny lawendowy aromat, działający kojąco i relaksująco na ciało i zmysły.

Macerat z kwiatów lawendy jest doskonałym dodatkiem do kremów, balsamów, peelingów. Może był stosowany jako luksusowy składnik mydeł tradycyjnych. Jest również rewelacyjny do stosowania bezpośrednio na skórę jako luksusowy olejek pielęgnacyjny.

Macerat z lawendy jest doskonałą propozycją do pielęgnacji włosów. Olej słonecznikowy działa łagodząco i wygładzająco, wyciąg z lawendy natomiast jest znany jako środek zapobiegający wypadaniu włosów i zwalczający dolegliwości skórne takie jak łupież, świąd, swędzenie skóry głowy. Można go z powodzeniem stosować jako środek do olejowania włosów. Wystarczy wmasować macerat z róży w skórę głowy oraz rozprowadzić delikatnymi kolistymi ruchami po całej długości włosów a następnie nałożyć czepek kąpielowy. Macerat spłukujemy po 2 - 3 godzinach. Następnie myjemy głowę i nakładamy balsam na włosy. Regularne stosowanie maceratu wpłynie zbawiennie na włosy szorstkie, zniszczone farbowaniem, stylizacją częstym suszeniem suszarką lub przesuszone wodą morską i słońcem. 

Lawenda – Znana i stosowana od wieków. Ze względu na swój niezwykły aromat i bogactwo olejków, wykorzystywana do produkcji olejków eterycznych o zastosowaniu leczniczym, perfumeryjnym a także w aromaterapii. Lawenda posiada właściwości antyseptyczne, odkażające i przeciwbakteryjne. Polecana jest jako środek wspomagający walkę z trądzikiem.

Olej ze słoneczników – choć bardzo popularny zarówno w kuchni jak i w kosmetykach po które sięgamy z półek sklepowych, rzadko się docenia jego działanie na skórę. Olej słoneczników ma działanie pielęgnacyjne, zmiękczające, antyoksydacyjne na skórę. Działa oczyszczająco, tonująco na skórę. Polecany jest jako środek pielęgnujący dla cery z problemami skórnymi takimi jak wypryski, trądzik, jest lekki, nie zatyka porów, reguluje gospodarkę wodną i wydzielania sebum na skórze. Olej słonecznikowy poprzez swoją delikatność a zarazem uniwersalność jest doskonałym środkiem do pielęgnacji włosów. 

Stosowanie:

- Olej możemy stosować bezpośrednio na skórę lub włosy.

- Jako dodatek do kosmetyków w ilości 1-20 %

Właściwości:

- tłoczony na zimno olej słonecznikowy

- posiada lawendowy zapach i żółtawą barwę.

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie produktu w lodówce.

Chronić przed światłem.

Olej sprzedawany jest w opakowaniu plastikowym, mlecznym, matowym. 

 

Oleje kosmetyczne i masła kosmetyczne do mydeł tradycyjnych Poradnik Ecoflores

  

Mydła na zimno Poradnik

 

mogą Cię również zainteresować

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl